sunnuntai 9. lokakuuta 2022

Kokkolaan kolme mitalia Koululiikuntaliiton mestaruuskisoista!

Kokkolan Kipinän painijat edustivat loistavasti Kokkolaa Koululiikuntaliiton vapaapainin mestaruuskilpailuissa Helsingissä. Seitsemän painijan joukkue saalisti kolme mitalisijaa ja kaksi pistesijaa. Mestaruuteen painivat Ella Törmänen ja Ella Forsell. Hopealle sijoittui Kasperi Kallio. Alakoulun tyttöjen 34 kilon sarjassa paininut Ella Törmänen voitti kaikki vastustajansa ja voitti ensimmäistä kertaa kultamitalin valtakunnallisessa kilpailussa. Ella Forsell paini yläkoulun tyttöjen 62 kilon sarjassa ja voitti niinikään kaikki vastustajansa. Tiukassa finaalimatsissa Ella käänsi voiton itselleen viimeisellä sekunnilla. Kreikkalais-roomalaista painimuotoa harrastava Kasperi Kallio paini myös upean turnauksen "kakkoslajissaan". Keskiasteen poikien 75 kilon sarjassa paininut Kasperi laittoi tiukalle jopa sarjan voittaneen Onni Mäkelän, joka on viime kevään Suomenmestari. Kasperi hävisi ottelun pistein 7-10. Pronssiotteluun selviytyi myös alakoulun poikien 45 kilon sarjassa Viljami Törmänen, mutta jäi neljänneksi. Oskari Kallio oli yläkoulun poikien 62 kilon sarjassa viides. Kokonaispisteissä Kokkola oli hienosti kahdeksas 43 kunnan joukossa.

Samaan aikaan Koululiikuntaliiton kisojen kanssa painittiin Tukholmassa Pohjoismainen nuorisoturnaus, johon osallistui yhdeksän aluejoukkuetta Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Kokkolan Kipinän  Martti Sia ja Eero Törmänen oli kutsuttu vahvistamaan Hämeen joukkuetta. Molemmat napsivat viikonloppuna maukkaita voittoja vastustajistaan. Tarkempia tuloksia ei näistä kisoista ollut saatavilla. Joka tapauksessa hieno viikonloppu Kipinän kilpapainijoille. Valmentajat ja painijat ovat tehneet hyvää työtä.