maanantai 20. huhtikuuta 2015

TALLINN OPEN OLI HUIKEA KOKEMUS!

27.-29.3 painittiin Tallinnassa Euroopan suurin junioreiden painiturnaus. Painijoita oli ilmoittautunut 1509, mutta matolla saattoi käydä lähemmäs 1600 painijaa. Kälviän Tarmosta kisoihin osallistui 10 henkinen painijoukkue. Matkasimme yhdessä Vieskan Voiman ja Perhon Kirin painijoiden huoltajien ja kannustusjoukkojen kanssa. Honkimaan Samin 50 hengen bussi oli jokaista istuinsijaa myöten täynnä. Helsinki-Tallinna-Helsinki väli matkustettiin Tallink Siljan laivalla.

Kisapaikka Sakusuurhall oli jo sinänsä näkemisen arvoinen areena. Kisat painittiin kahdellatoista 10x10 matolla. Avajaiset olivat unohtumaton kokemus junnuille, kun 17 maan joukkueet marssivat maiden lippujen saattelemana areenalle. Kisojen suojelijana toimi kaikkien aikojen painija venäjän Aleksander Karelin, jonka tervehdys luettiin avajaisissa.

Kisapäivät olivat pitkiä. Lauantaina painittiin kreikkalais-roomalaista painimuotoa kellon ympäri ja viimeiset matsit oteltiin klo 23.00. Sunnuntaina kisat alkoivat Suomi-Viro- maaottelulla, johon osallistui myös Vieskan Joona Vuoti selätttäen vastustajansa. Sunnuntaina pieni pelko oli, ehditäänkö ottelut käydä ennen laivan lähtöä, mutta onneksi kisat rullasivat vapaapainin osalta jouhevammin ja kaikki ehtivät matsinsa painia. Kotimatka oli raskas, kun olimme Kälviällä vasta maanantaiaamuna klo 05.00.

Painijoidemme menestys oli odotuksiin nähden erinomainen. Julius Kivistö jysäytti oikein jättipommin selättämällä sekä lauantaina että sunnuntaina kaikki vastustajansa 50- kilon sarjassa. Juliuksesta siis kaksoismestari!! Markus Hirvi paini myös erinomaisesti selättämällä lauantaina neljä
ensimmäistä vastustajaansa, muun muassa venäläisen ja valko-venäläisen. Pronssiottelussa
latvialaisen hartiat oli jo kastua, mutta vastustaja luikerteli otteesta pois ja voitti Maken lopuksi y
pistevoitolla. Neljäs sija oli kuitenkin hieno saavutus kansainvälisessä seurassa. Alisa Luostarinen paini tyttöjen 30 kg  sarjassa viidenneksi voittaen kaksi ottelua ja häviten sarjan ykköselle ja kolmoselle. Alisa selätti muun muassa avausottelussa Viron tytön. Eemi Hankaniemi ja Oiva Hyyppä sijoittuivat molemmat kuudenneksi, Eemi krekossa ja Oiva vapaassa. Erik Silm voitti myös lauantaina kaksi matsia ja hävisi kaksi. Sijoitus krekossa hienosti 10. Lauantaina Erik voitti vapaassa yhden matsin. Wilmiina Pöppönen, Jimi Witick, Tomi Hänninen, Topo Turpeinen jäivät tällä kertaa voitoitta, mutta kaikki saivat kansainvälistä kisakokemusta. Seurojen välisissä pisteissä Tarmo oli hienosti 36., kun turnaukseen osallistui yhteensä 154 seuraa. Tulososiossa on Tarmon painijoiden sarjojen kaikki tulokset ja kuvagalleriassa tunnelmia kisapaikalta. Kuvassa joukkue yhteiskuvassa. Lisäksi videoklipit avajaisista ja Erikin tunteista kisajärjestäjien kuvaamana.